לקנות מזגן זה כבר לא עסק פשוט. גם בגלל שישנה התפתחות טכנולוגית לא מבוטלת וגם בגלל שהתחרות בין יצרנים ומשווקים דוחפת אותם להמצאה בלתי פוסקת של מושגים חדשים.
במאמר הקצר הזה לא נוכל לכסות הכל, אבל בתור התחלה נעשה סדר בסוגים העיקריים של מזגנים שקיימים בשוק.
מזגני חלון. מזגנים מהסוג הישן שכבר כמעט לא מיוצרים. לשם התקנתם יוצרים "חלון" בקיר החיצוני של המבנה כך שהמזגן בולט חציו פנימה וחציו החוצה. אלו מזגנים רועשים ופחות יעילים מבחינה אנרגטית אבל עדיין אפשר לראות אותם בהרבה מקומות.
מזגן מפוצל. בעצם, כל המזגנים המשווקים כיום הם מזגנים מפוצלים מסוג זה או אחר, כשהרעיון הבסיסי פשוט: היחידה החיצונית הכוללת מנוע ומדחס נמצאת מחוץ לבניין; היחידה הפנימית הכוללת את המאייד נמצאת בתוך החדר, כך שהיא קטנה ושקטה יותר.
מזגנים עיליים. הסוג הנפוץ של מזגנים מפוצלים שקיבל את שמו בגלל המיקום בסמוך לתקרת החדר. אלו מזגנים קטנים ושקטים יחסית שגם מתומחרים בצורה אטרקטיבית ולכן מאד נפוצים. בגלל המיקום הגבוה, הם נשלטים באמצעות שלט-רחוק בדרך כלל. הסמיכות לתקרה מאפשרת פיזור מהיר של הקור ברחבי החדר אבל בחימום הם פחות מוצלחים.
מזגני רצפה. מזגנים גדולים ואיטיים אבל יעילים יחסית, גם בחימום. הם צמודים לרצפה - זה מקור שמם - ופתחי האוויר שלהם נמצאים בחלק העליון. מקובל להשתמש בהם בעיקר בחללים גדולים.
מיני מרכזי. מזגן מפוצל שמפזר אוויר קר בין חדרי הבית באמצעות תעלות אוויר שבקצותיהן תריסים. בדגמים החדשים יותר מתאפשרת שליטה בטמפרטורה בכל חדר בנפרד, מה שהופך את הסוג הזה ליעיל וחסכוני יותר. החיסרון הגדול: כשהמזגן הולך אין חדר ממוזג אחד בבית.
מזגן רב-מאייד. מזגנים יקרים יותר אך יעילים מאד: ביחידה החיצונית יש מנוע ומספר מדחסים והיא מחוברת למספר דומה של מזגנים עיליים בתוך הבית. זהו פתרון יקר יחסית אבל מאד יעיל וחסכוני עבור בתים גדולים, משרדים וכדומה.